Zařízení pro vyhodnocení dopravní situace - Gábel, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Bakalárska práca sa zaoberá vytvorením zariadenia pre vyhodnotenie dopravnej situácie konkrétne detekciou značiek. V tejto práci sú vyskúšané vybrané metódy rozpoznávania dopravných značiek, kde výsledná implementácia na hardware je vykonaná pomocou konvolučných neurónových sietí. Jedná sa presnejšie o architektúru YOLOv5, ktorá je vhodná pre rozpoznávanie dopravných značiek real time.

The bachelor's thesis deals with the implementation of a device for evaluating the traffic situation, specifically by traffic signs detection. In this work, I tried different methods of traffic sign recognition, where the resulting implementation on hardware is done using convolutional neural networks. More precisely, it is the YOLOv5 architecture, which is suitable for recognizing traffic signs in real time.
Device for the traffic situation evaluating
Keywords: Rozpoznávanie; detekcia; dopravné značky; spracovanie obrazu; konvolučná neurónová sieť; YOLO; PyTorch; OpenCV; Raspberry Pi; Recognition; detection; traffic signs; image processing; convolutional neural network; YOLO; PyTorch; OpenCV; Raspberry Pi