Tvorba výrobní koncepce pro plánování výrobního procesu - Mňuková, Eliška (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Tato diplomová práce je zaměřena na zkoumání činností plánování výroby a zkoumání efektivnosti vybraného stroje ve zvolené společnosti. V teoretické části jsou shrnuty nejdůležitější poznatky a metody štíhlé výroby a nápravná opatření pro prevenci či eliminaci prostojů. V analytické části je vybraný stroj zkoumán z hlediska procesu výroby, následně je provedena analýza současného stavu a posouzení nasbíraných dat. Dále byla provedena analýza procesu rozhodování při plánování výroby na vybraný stroj a posouzeny nedostatky v plánování. Praktická část obsahuje návrhy pro odstranění nalezených úzkých míst.

This diploma thesis is focused on examining the activities of production planning and examining the efficiency of the selected machine in the selected company. The theoretical part summarizes the most important findings and methods of lean manufacturing and corrective measures to prevent or eliminate downtime. In the analytical part, the selected machine is examined in terms of the production process, then an analysis of the current state and assessment of the collected data is performed. Furthermore, an analysis of the decision-making process in production planning for a selected machine was performed and shortcomings in planning were assessed. The practical part contains suggestions for removing the identified bottlenecks.
Making Production Concept for Planning of the Production Process
Keywords: štíhlá výroba; plýtvání; výrobní proces; plánování; rozhodovací proces; lean manufacturing; waste; manufacturing process; planning; decision making process