Matematické a statistické metody pro podporu vývoje softwarových aplikací - Černý, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu finanční situace společnosti EFIOS spol. s r. o. Výsledky finanční analýzy jsou podrobeny statistickým metodám za účelem predikce budoucího vývoje ekonomických ukazatelů. V návrhové části jsou uvedeny doporučená opatření proti slabým stránkám odhaleným díky finanční analýze. Součástí práce je také aplikace vytvořená pomocí programovacího jazyku Visual Basic for Applications.

The aim of this bachelor thesis is to analyse the financial situation of the company EFIOS, Ltd. The results of the analysis are subjected to statistical methods in order to predict the future development of economic indicators. The proposed section lists the recommended measures against weaknesses revealed by financial analysis. Part of the thesis is also an application created using the programming language Visual Basic for Applications.
Mathematical and Statistical Methods as Support of the Development of Software Applications
Keywords: finanční analýza; ekonomické ukazatele; časová řada; regresní analýza; VBA; financial analysis; economic indicators; time series; regression analysis; VBA