Posouzení vybraného čerpacího systému - Hladíková, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Předmětem bakalářské práce je hydraulické posouzení čerpacího systému. V teoretické části se práce zabývá rozdělením čerpadel a jejich hydraulickým návrhem. Dále se také zabývá problematikou čerpání odpadních vod. V praktické části je řešen konkrétní čerpací systém, zahrnující dvě samostatné čerpací stanice a dva výtlačné řady v obci Písečná.

The subject of the bachelor thesis is the hydraulic assessment of the pumping system. The theoretical part deals with the distribution of pumps and their hydraulic design. It also deals with the issue of waste water pumping. The practical part deals with a specific pumping system, comprising two separate pumping stations and two discharge lines in the village of Písečná.
Pumping System Assesment
Keywords: Čerpadlo; čerpací stanice; odpadní voda; výtlačné potrubí; pracovní bod.; Pump; pump station; waste water; pressure pipeline; operating point.