Středisko výchovné péče v Novém Jičíně - Vlčková, Milada (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Diplomová práce řeší návrh střediska výchovné péče v Novém Jičíně. Jedná se o objekt zabezpečující preventivní výchovnou pomoc dětem, žákům a studentům a jejich rodinám, školám a školským zařízením. Zařízení bude fungovat jako ambulantní (poradenská část) a internátní (dopředu určena délka pobytu na základě rozhodnutí sociálního pracovníka, např. dva měsíce). Objekt je dvoupodlažní částečně podsklepený s plochou střechou. Nosná konstrukce podzemního podlaží je tvořená betonovými tvárnicemi, strop železobetonový. Nosné konstrukce nadzemních podlaží včetně stropní jsou tvořeny masivním dřevěným panely. Střecha je dvouplášťová, nosná konstrukce vytvořena dřevěnými sbíjenými vazníky. Stavba je založena na betonových pásech. Zateplení je provedeno z konopných desek. Práce obsahuje projektovou dokumentaci pro provádění stavby.

The Master´s thesis deals with a design of the children´s home in Novy Jicin. It is an object providing preventative educational assistance to children, pupils and students and their families, schools, and school establishment. The institute will operate as an outpatient (advisory panel) and boarding (forward determined length of stay based on the decision of the social employee, e.g. two months). The house is two-storied with partial basement and flat roof. The supporting structure of underground floor is made up of concrete blocks, reinforced concrete ceiling. Supporting structures above ground floors including ceiling are made up of solid timber boards. The roof is double-leaf, structure is made up of timber nailed trusses. The building is founded on the concrete base strips. Thermal insulation is made from cannabis plates. The thesis includes contract documents for the construction of building.
Children's Home, Novy Jicin
Keywords: středisko výchovné péče; dřevěný masivní panel; projektová dokumentace; dřevostavba; dvouplášťová střecha; konopná izolace; children´s home; solid timber board; executive documentation; timber building; double-leaf roof; cannabis insulation