Predikce na kapitálových trzích pomocí fundamentální analýzy - Hovorka, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Diplomová práce se zabývá predikcí na kapitálových trzích pomocí fundamentální analýzy. Popisuje princip této analýzy a jednotlivé metody pro výpočet vnitřní hodnoty akcií. Praktická část se věnuje fundamentální analýze společnosti ČEZ. Je zde vypočítána vnitřní hodnota akcií této společnosti a na základě jejího porovnání s tržní hodnotou diskutována investiční strategie.

The master’s thesis is focused on prediction on capital market by fundamental analysis. It's principle and methods that can be used for intrinsic stock value evaluation are described in the theoretical part. The experimental part goes in for the fundamental analysis of the company ČEZ. Evaluated intrinsic value of the stock is compared with the current price of a stock on the Czech stock exchange and the investment strategy is discussed.
Prediction on Capital Market by Fundamental Analysis
Keywords: Predikce na kapitálových trzích; Fundamentální analýza; výnos investice; globální analýza; odvětvová analýza; analýza firmy; ČEZ; akcie; vnitřní hodnota akcie.; Prediction on capital market; Fundamental analysis; investment returns; economy analysis; industry analysis; equity valuation; ČEZ; stock; intrinsic stock value.