Výpočet ekvitermní křivky - Štěpánek, Jindřich (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Bakalářská práce se zabývá tématem vytápění, přesněji řečeno vytápěním v závislosti na klimatických podmínkách prostředí ve kterých se nachází vytápěný objekt. Shrnuje informace nutné pro výpočet ekvitermní závislosti, informace o typech tepelných ztrát objektů a jejich výpočtu, dále jsou zde informace o otopných tělesech, jejich typech a charakteristikách. S využitím všech těchto informací je proveden vzorový výpočet jednoho bodu ekvitermní křivky pro zvolenou referenční místnost. Dále je zde uveden další odlišný způsob jak získat ekvitermní křivku, je taktéž proveden jeho vzorový výpočet a jsou popsány výhody a nevýhody tohoto způsobu.

The bachelor thesis examines the question of heating, more precisely heating depending on climatic conditions of the environment in which the heated entity is situated. It summarizes the information necessary for calculating equithermal dependency as well as the information about the types of heat loss of buildings and their calculation. There is also basic information about the heating elements, their types and characteristics. Using all the information, a model calculation of one point weather compensation curve for the chosen reference room is determined. Further, another way how to get the heating curve is mentioned there, its model calculation is done and the advantages and disadvantages of this method are described.
Heating curve calculation
Keywords: Ekvitermní křivka; ekvitermní závislost; Heating curve (weather compensation curve); equithermal dependency