Analýza ekonomických ukazatelů pomocí statistických metod - Lacko, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analýzou ekonomických ukazovateľov spoločnosti Technos, a.s., pomocou štatistických metód. Práca sa delí na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť práce je zameraná na popis vybraných ekonomických ukazovateľov a zvolených štatistických metód. Praktická časť sa zaoberá samotnou analýzou vybraných ekonomických ukazovateľov podniku, ktoré budú použité k ohodnoteniu silných a slabých stránok podniku a pomocou štatistických metód bude určená predikcia. Ďalšou súčasťou práce sú návrhy na zlepšenie problémov a situácii podniku.

This bachelor thesis deals with the analysis of economic indicators of the company Technos, a.s,. using statistical methods. The work is divided into theoretical and practical part. The theoretical part of thesis is focused to description of selected economic indicators and selected statistical methods. The practical part deals with the actual analysis of selected economic indicators of company, which will be used to evaluate strengths and weaknesses of the company and try, using statistical methods, to predict future development. The following part of the thesis are proposals for improving the problems and situation of the company.
Analysis of Economic Indicators Using Statistical Methods
Keywords: Ekonomické ukazovatele; Zisk; Likvidita; Zadlženosť; Rentabilita; Časové rady; Regresná analýza; Prognóza; Economic indicators; Profit; Solidity; Indebtedness; Profitability; Time series; Regression analysis; Prognosis