Využítí finanční analýzy jako nástroje investičního rozhodování - Homola, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením šesti největších společností v automobilovém průmyslu, v období 2018-2023. Tato práce je rozdělena do tří částí. V první části jsou nalezeny klíčové nástroje finanční analýzy pro porovnání společností. V praktické části jsou tyto nástroje použity na vybrané podniky a srovnání společností mezi sebou. V návrhové části jsou vybrány společnosti v nejlepší finanční situaci, ze kterých je následně sestaveno fiktivní portfolio.

The bachelor's thesis deals with the evaluation of the six largest companies in the automotive industry, in the period 2018-2023. This work is divided into three parts. In the first part, the key financial analysis tools for comparing companies are found. In the practical part, these tools are part of selected companies and comparisons between companies. In the design part, companies in the best financial situation are selected, from which a fictitious portfolio is subsequently compiled.
Utilization of Financial Analysis as a Tool for Investment Decisions
Keywords: Finanční analýza; automobilový průmysl; akcie; likvidita; rentabilita; zadluženost; Financial analysis; automotive industry; shares; liquidity; profitability; indebtedness