Výšková stabilizace quadrotoru - Hamáček, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Cílem bakalářské práce je navrhnout a implementovat dálkové řízení a stabilizaci letové výšky vlastního quadrotoru. Práce se nejprve zabývá realizací dálkového řízení quadrotoru. Následně stručným shrnutím snímačů letové výšky a možných způsobů jejich vyhodnocení. Dále je uvedena praktická realizace vyhodnocení letové výšky a poté následuje stručné shrnutí možností stabilizace letové výšky a implementace reálného regulátoru s následným otestováním v reálných podmínkách. Závěr práce obsahuje shrnutí řešené problematiky a dosažené výsledky při reálném testování.

The aim of the bachelor thesis is to design and implement remote control and stabilization of altitude of own quadrotor. The work is first focused to realization of the quadrotor remote control. Subsequently, a brief summary of flight height sensors and possible ways to evaluate them. The practical implementation of the altitude evaluation is presented, followed by a brief summary of the possibilities of stabilization of the altitude and the implementation of the real controller, followed by real testing. The conclusion of the thesis contains a summary of the problem solved and the results achieved in real test.
Altitude Control of Quadrotor UAV
Keywords: Quadrotor; řízení letu; barometr; akcelerometr; ultrazvuk; měření výšky; fúze snímačů; MATLAB; simulace; automatické řízení; Quadrotor; flight control; barometer; accelerometer; ultrasound; altitude measurement; sensor fusion; MATLAB; simulation; automatic control