Postup při provádění protipovodňových opatření na Oslavě ve zvoleném úseku - Kopuletý, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Práce je zaměřena na komplexní řešení protipovodňového opatření města Oslavan na řece Oslavě. Území bylo podrobeno rizikové analýze s grafickým znázorněním rizika v ploše a vypočteny potenciální škody na majetku. V návaznosti bylo navrženo vhodné protipovodňové opatření ke snížení škod. Byla provedena ekonomická efektivnost opatření a zpracována další dokumentace potřebná na výběrové podlimitní řízení projektu. V závěru diplomové práce je uvedeno další možné využití diplomové práce.

The thesis is focused on the comprehensive solution of the flood protection measures of the town Oslava on the river Oslava. The territory was subjected to a risk analysis with a graphical representation of risk in the area and potential damage to the property was calculated. In continuity has been proposed appropriate flood protection measure to reduce damage. The economic effectiveness of the measures was carried out and other documentation required for the underlimit tender of the project was elaborated. In the conclusion of the diploma thesis there is another possible use of the diploma thesis.
The realisation procedure for flood control measures in the selected section of river Oslava
Keywords: Záplavové území; Riziková analýza; škody; efektivnost; protipovodňové opatření; zadávací dokumentace; rozpočet; Flood territory; Risk analysis; damage; efficiency; flood protection measurtes; tender documentation; budget