IRC robot - Rapavý, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Náplní téhle bakalářské práce je analýza aplikačního protokolu IRC, hlavně jeho klientské částí a možností použití. Práce podáva ucelený přehled funkcí IRC robotů a seznam ich jejich současných implementací. Poslední kapitoly rozebírají návrh programu - IRC robota z pohledu klientské části IRC protokolu a také z pohledu možností uživatelské konfigurace. Na závěr práce popisuje implementaci navrhnutého programu.

This bachelor's thesis is dedicated to application protocol IRC, mainly to its client subset and usage possibilties. The thesis summarizes functionality of IRC robots and list of their current implementations. Latter chapters describe new IRC robot program design, mainly concerning IRC client protocol and possibilties of user configuration. In the end, the thesis describes implementation of designed program.
IRC Robot
Keywords: IRC; Internet Relay Chat; IRC robot; RFC 1459; RFC 2810; RFC 2812; IRC; Internet Relay Chat; IRC robot; RFC 1459; RFC 2810; RFC 2812