Elektromotory pro podporu turbodmychadel - Kytner, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Bakalářská práce se zabývá přeplňováním spalovacích motorů, zejména pak popisuje vlastnosti turbodmychadel a kompresorů s asistencí elektrických motorů. Vzhledem k tomu, že se jedná o novodobý koncept, snaží se autor nastínit problematiku těchto provedení z aktuálně dostupných informací a možnost budoucího uplatnění zmíněné technologie.

The bachelor´s thesis deals with turbocharging of combustion engines. In particular the characteristic of turbochargers and superchargers assisted by electric motors are described. According to novelty of these concepts, the author endeavours to adumbrate the main issues connected to subject from available sources and he outlines a possible application of these new technologies in future.
Electric motors for support of turbochargers
Keywords: Turbodmychadlo; spínaný reluktanční motor; elektronická podpora; kompresor; rekuperace energie; Turbocharger; switched reluctance motor; electric support; supercharger; energy recuperation