Energetické úspory bytového domu - Michek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Práce je zaměřena na energetické úspory bytového domu. Nejprve jsou vysvětleny základní pojmy týkající se bytových domů a jejich nákladů. Následně se práce věnuje energetické náročnosti budov, možnostmi energetických úspor a metodám ekonomického hodnocení investic. Cílem práce je zhodnotit stávající stav konkrétního bytového domu z hlediska energetické náročnosti a navrhnout možné varianty energetických opatření vedoucí k energetickým úsporám a následně vyhodnotit navržené varianty z ekonomického a energetického hlediska.

The thesis focuses on energy savings of an apartment building. Firstly, the basic terms concerning apartment building and their costs are explained. Secondly, the thesis looks into energy efficiency of buildings, possibilities of energy savings and methods of economic evaluation of investments. The thesis sets the goal to evaluate current state of a selected apartment building from the perspective of energy efficiency and to propose possible energy saving measures. Lastly, the thesis aims to evaluate proposed measures from economic perspective and the perspective of energy efficiency.
Energy-savings of a residential building
Keywords: Bytový dům; vytápění; tepelná ztráta; roční potřeba tepla; energetická opatření; energetické úspory; Apartment building; heating; heat loss; yearly heat need; energy saving measures; energy savings