Komplexní urbanistická analýza vybraného veřejného prostoru se zaměřením na workoutová hřiště - Dlabajová, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou tvorby kvalitního sportovního veřejného prostoru, první část pojednává obecně o sportovním veřejném prostoru, vymezuje ho na základě platné české legislativy, rozlišuje typy a určuje nároky uživatelů a hlavní kritéria pro kvalitní sportovní veřejný prostor. Tato teoretická část je provázána s anketou. Druhá část se zaměřuje na kvalitativní posouzení brownfieldového prostoru sportovního areálu Ponava v Brně vycházející zejména z průzkumu založeném na místním šetření. Na základě získaných poznatků a zhodnocení řešeného území, tedy definováním silných a slabých stránek, je vypracován návrh pro zlepšení a pro uspokojení tázaných.

The bachelor thesis deals with the problematics of a high – quality public sport space. The first part deals in general with public sport areals. It defines it according to the valid legislation, distinguishes the types and determines the demands of the user and the main criteria for high- quality public sport space. This theoretical part is combined with a survey. The second part is focused on assessment of the Brownfield place sport area Ponava in Brno based in particular on a survey based on a local investigation. Based on the gained knowledge and the evaluation of the solved area, mainly defining of the strenghts and weaknesses, is developed a suggestion for improvement and the satisfaction of the respondents.
Comprehensive urban analysis of selected public space with a focus on workout courses
Keywords: Územní plánování; urbanismus; urbanistická analýza; urbanistické zásady; město; sportovní veřejný prostor; Brno; Ponava; sportovní areál Ponava; terénní průzkum; místní šetření; brownfield; revitalizace; Down and country planning; urbanism; urbanistic analysis; urbanistic principles; city; sport public space; Brno; Ponava; sport space Ponava; field research; field study; brownfield; revitalization