Obloukový most přes dálnici - Pěkník, Robin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Předmětem diplomové práce je návrh silničního mostu přes dálnici D1 u města Přerov. Ze tří navržených variant byl pro podrobnou analýzu vybrán most se samokotvenou obloukovou konstrukcí, která je výhodná pro hluboký zářez. Betonový most je navržen a posouzen dle platných Eurocodů. Součásti práce je detailní statický výpočet, přehledná výkresová dokumentace a vizualizace mostu. Výpočet je proveden v programu Scia Engineer včetně časové analýzy (TDA). Posudky konstrukce jsou vypracované v programu Excel nebo ručně.

The subject of this master's thesis is design of road bridge over highway D1 by the city Přerov. From the three proposed solutions has been chosen bridge with self-anchored arched structure which is good for deep notch. The concrete bridge was designed and assessed according to current Eurocodes. The thesis includes detailed structural analysis, drawings and visualization of the bridge. The analysis was performed using software Scia Engineer including time dependent analysis (TDA). Assessment of structure was made in Excel or by hand.
Arch bridge over a highway
Keywords: most; betonový most; dálniční nadjezd; předpjatý beton; samokotvená konstrukce; obloukový most; betonový oblouk; bridge; concrete bridge; highway fly-over; prestressed concrete; self-anchored construction; arch bridge; concrete arch