Aerodynamická řešení podlah závodních vozů - Martínek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Cílem této práce je objasnit podstatu přítlačné síly vznikající přísavným efektem. Náplní je teoretické popsání základního jevu, vysvětlení vzniku přísavného efektu na okruzích a následné uvedení příkladů vozů, využívající tento jev.

The aim of this bachelor thesis is clarifying principle of downforce, which is originating by ground effect. The thesis consists of theoretic description of this phenomen, explanations of ground effect on the racing circuit and presentation of several examples working with this effect.
Aerodynamics of race car underbodies
Keywords: aerodynamika vozidel; přísavný efekt; vztlak; přítlak; odpor; automotive aerodynamics; ground effect; lift; downforce; drag