Reproduktorová soustava s uspořádáním D'Appolito a její měření - Dočekal, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá modulární dvoupásmovou reproduktorovou soustavou se dvěma středobasovými reproduktory v uspořádání D’Appolito. Je zde zkoumán jak vliv uspořádání D’Appolito na směrové charakteristiky, tak vliv vzájemné polohy reproduktorů na tyto charakteristiky. Součástí této práce je i teorie, která vysvětluje základní poznatky o reproduktorových soustavách a jejich částí, a která také objasňuje i smysl této práce.Tato bakalářská práce se zabývá modulární dvoupásmovou reproduktorovou soustavou se dvěma středobasovými reproduktory v uspořádání D’Appolito. Je zde zkoumán jak vliv uspořádání D’Appolito na směrové charakteristiky, tak vliv vzájemné polohy reproduktorů na tyto charakteristiky. Součástí této práce je i teorie, která vysvětluje základní poznatky o reproduktorových soustavách a jejich částí, a která také objasňuje i smysl této práce.

This bachelor’s thesis deals with a modular two-way speaker system with two mid-bass speakers in a D’Appolito arrangement. Both the effect of the D’Appolito arrangement on the directional characteristics and the effect of the relative position of the loudspeakers on these characteristics are investigated here. Part of this work is also a theory that explains basic knowledge about speaker systems and their parts, and which also clarifies the meaning of this work.
D'Appolito loudspeaker enclosure and its measurement
Keywords: uspořádání D’Appolito; reproduktorová soustava; modulární; konfigurace; pasivní výhybka; směrová charakteristika; D’Appolito arrangement; speaker system; modular; configuration; passive crossover; directional characteristics