Stereo Based 3D Face Reconstruction - Falešník, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá vytvořením programu pro rekonstrukc trojrozměrného modelu lidské tváře za pomocí dvojice kamer. Pro řešení využívá výpočtu hloubkové mapy a následný převod do trojrozměrného prostoru. Využívá Viola-Jones detektor pro detekci tváře. Využívá knihovny OpenCV a také částečně PCL.

This thesis presents a system for reconstruction of three-dimensional model of human face by using pair of cameras. To solve this problem, depth map calculation is used and then the depth map is transformed into three-dimensional space. It uses Viola-Jones detector for detecting the face. Uses libraries OpenCV and partially PCL.
Stereo Based 3D Face Reconstruction
Keywords: stereovize; model lidské tváře; výpočet hloubkové mapy; stereo rekonstrukce; OpenCV; PCL; PvAPI; stereo vision; human face model; disparity calculation; stereo reconstruction; OpenCV; PCL; PvAPI