Analýza finančních trhů pomocí technické analýzy - Beran, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Tato bakalářská práce řeší způsoby, metody a strategie obchodování na finančním trhu zvaném Foreign Exchange (Forex). Práce pojednává o investiční strategii zaměřené na obchodování měnových párů. Mezi nejvíce obchodované měnové páry patří například EUR/USD, USD/JPY a GBP/USD. Strategie je založena zejména na technické analýze. Dále je také prováděn backtesting a vyhodnocení pro který měnový pár je strategie nejefektivnější. Tato práce tedy popisuje postup tvorby této strategie.

This bachelor's thesis addresses the ways, methods and strategies of trading in the financial market known as Foreign Exchange (Forex). Thesis deals with the investment strategy focused on currency trading. Among the most traded currency pairs include the EUR/USD, USD/JPY and GBP/USD. The strategy is based mainly on technical analysis. It is also carried out backtesting and evaluation for which currency pair is this strategy most effective. This study therefore describes a process of creating this strategy.
Analysis of Financial Markets Using Technical Analysis
Keywords: investování; obchodní strategie; finanční trhy; analýzy; metody; MetaTrader; MQL; optimalizace; technická analýza; investing; trading strategy; financial markets; analysis; methods; MetaTrader; MQL; optimalization; technical analysis