Návrh modelu kvadrokoptéry - Provazník, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato práce se zabývá návrhem modelu kvadrokoptéry ve frameworku ROS (Robot Operating System) s použitím simulačního prostředí Gazebo a RViz. Obsahuje stručnou rešerši o dronech jako takových, dynamice pohybu kvadrokoptéry a základy frameworku ROS. Praktická část se zaměřuje na zdrojový kód prostředí a modelu, ovladače motorů a řízení kvadrokoptéry.

This thesis is about design of quadcopter model using framework ROS (Robot Operating System) and simulation environment Gazebo and RViz. It contains brief search about drones in general, dynamics of quadcopter and ROS framework basics. The practical part focuses on code of the world, model, actuators controllers and regulation of quadcopter
Design of a quadcopter model
Keywords: Model kvadrokoptéry; řízení kvadrokoptéry; ROS; základy ROS; Gazebo; RViz; dron; Design of quadcopter; regulation of quadcopter; ROS; ROS basics; Gazebo; RViz; drone