Výpočet energetické náročnosti budovy - Hartman, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Bakalářská práce se v první části zabývá změnami v energetickém hodnocení budovy zavedením vyhlášky 78/2013 Sb. a porovnáním s předchozí vyhláškou 148/2007 Sb. V další části jsou specifikovány energetické systémy vstupující do výpočtu a jednotlivé výpočetní postupy při určení potřeby energie pro jednotlivé systémy TZB. V poslední části práce je výpočet energetické náročnosti budovy. Hodnotícím mechanismem je zvolen průkaz energetické náročnosti. Byly řešeny odlišné varianty výpočtů z hlediska vstupních údajů. Výsledky jsou zobrazeny ve srovnávacích grafech.

This bachelor´s thesis in the first part deals with changes of energy assessment of the building by introducing decree 78/2013 and compares it with the previous decree 148/2007. In the next part are specified energy systems entering the calculations and individual computing procedures for determining the energy requirements for individual HVAC systems. In the last part is calculation of the energy performance of the building. As an evaluation mechanism was chosen, the energy performance certificate. There were dealt different variants of calculations in terms of data input. The results are shown in the comparative charts and diagrams.
Calculation of Energy Performance of Buildings
Keywords: Energetická náročnost; energetické hodnocení budovy; průkaz energetické náročnosti; úsporná opatření; energetická bilance; ukazatele energetické náročnosti; Energy performance; energy assessment of building; energy performance certificate; austerity measures; energy balance; energy performance indicator