Zabezpečovací systém RD - napájecí zdroj pro základní desku - Peša, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá požadavky na napájení zabezpečovacích systému a obsahuje seznámení se s problematikou nabíjení olověných akumulátorů a s vysvětlením základního principu činnosti snižujícího spínaného zdroje. Hlavním cílem práce bylo navrhnout a realizovat funkční vzorek napájecího zdroje s olověným akumulátorem. Napájecí zdroj obsahuje nabíječku a obvod, který při výpadku síťového napájení připojí záložní zdroj. Záložní zdroj je za normálního provozu kontinuálně nabíjen. Návrh byl zpracován v programu pro návrh desek plošných spojů Eagle 6.1.0. Funkční vzorek byl realizován na jednostranné desce plošných spojů, který je spolu s akumulátorem a transformátorem uložen v krabicovém boxu.

This bachelor's thesis deals requirements for alarm system power supplies and includes familiarization with the issue of charging lead-acid batteries and an explanation of the basic principle activity step-down switched – mode power supply. The main goal of this project was to design and implement a functional model of the power supply with lead-acid battery. The power supply includes a battery charger circuit, which when accompanied by a power failure back-up. UPS is in normal operation continuously charged. The proposal was developed in the program for PCB design Eagle 6.1.0. Functional model was implemented in a single PCB, which together with the battery and stored in the box.
Home security system - base board power supply
Keywords: Záložní napájecí zdroj; spínaný napájecí zdroj; nabíjení a vybíjení olověného akumulátoru; tranzistorový spínač; Backup power source; switched – mode power supply; charging and discharging lead acid batteries; transistor as switch