Experiment rojové inteligence v RDS - Kolář, Ladislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Práce je tvořena dvěma částmi. První část je věnována přehledu robotických simulátorů a pak blíže programu Microsoft Robotics Developer Studio (MRDS). Je zpracován manuál zaměřený na postup při tvorbě vlastního projektu kombinujícího jazyky C# a Visual Programming Language (VPL). Druhou část tvoří stručná definice pojmu rojová inteligence a popis experimentu, který má být implementován v prostředí MRDS. Následuje popis implementace a stručné zhodnocení dosažených výsledků.

The thesis consists of two parts. In the first one the overview of robotic simulators is compiled with more detailed focus on the Microsoft Robotics Developer Studio (MRDS). The process of development of the new project including both programming languages C# and Visual Programming Language (VPL) is described in form of manual. The second part of the thesis is aimed to explain the term swarm intelligence, to describe the concrete experiment and to implement it in MRDS. Finally the achieved results are summarized and discussed.
Swarm Intelligence Based Experiment in RDS
Keywords: Rojová inteligence; Microsoft Robotics Developer Studio; simulace; VPL; Swarm inteligent; Microsoft Robotics Developer Studio; simulation; VPL