Automatické ovládání osvětlení - Sůra, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Tato práce pojednává o návrhu automatického osvětlení pro domácnost. V každém přístupovém bodu do místnosti je navržena detekce pomocí dvou laserových paprsků. Laserové paprsky mohou být rozšířeny o senzor PIR a mechanický vypínač. Přístupovým bodem mohou být například zárubně. Tím je docíleno, aby zařízení při vstupu do místnosti rozsvítilo světlo a při odchodu zhaslo. Automatické ovládání osvětlení se skládá z ústředny, dálkového ovládání a detekčního rámu. Ústředna řídí laserové paprsky a osvětlení. Dálkové ovládání slouží k rozsvícení a zhasnutí v určité místnosti. Detekční rám detekuje osoby, které do místnosti vstoupí nebo z místnosti odejdou.

This diploma work discusses the design of an automatic lighting for the home. Each access point in the rooms is designed to detect with two laser beams. Laser beams can be extended with PIR sensor and a mechanical switch. An access point can be, for example frames . By this is achieved that when entering the room the light is switched on and the light goes off when leaving. Automatic lighting controls consists of the central panel, the remote sensing and the detection frame. The control panel controls laser beams and lights. Remote control is used to switch on/off the light in the certain room. The detection frame is used to detect a person who enters or leaves the room.
Automatic lighting controls
Keywords: Automatické ovládání osvětlení; senzor PIR; laserové paprsky; Automatic lighting controls; PIR sensor; laser beams