Návrh robotizované výrobní buňky - Krňávek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem robotizované výrobní buňky a následnou tvorbou simulace pro danou aplikaci. Zadanou úlohou je manipulace s kartóny nebo polykarbonátovými tabulemi o maximálním rozměru 800x800 mm, vkládání těchto tabulí do plotru a následné vyjmutí hotových výstřižků z něj pomocí průmyslového robota. V teoretické části práce se nachází seznámení s problematiku robotizovaných pracovišť, koncových efektorů, virtuálního zprovoznění a způsobů robotického programování. Praktická část se nejdříve zaměřuje na navrhování robotické buňky, dále jsou popsány jednotlivé komponenty nacházející se v této buňce a rozložení samotné buňky. Následuje stručný popis postupu tvorby simulačního prostředí a operací v programu TECNOMATIX Process Simulate. Výsledkem této práce je robotický program a video simulace demonstrující danou úlohu.

This bachelor’s thesis deals with the design of a robotic work cell and the subsequent creation of a simulation for a given application. The assigned task involves handling cardboard or polycarbonate sheets with a maximum size of 800x800 mm, inserting these sheets into a plotter, and subsequently extracting the finished cutouts from it using an industrial robot. The theoretical part of the thesis provides an introduction to the issues related to robotic work cell, end effectors, virtual commissioning, and methods of robotic programming. The practical part first focuses on designing a robotic work cell, followed by a description of the individual components located within this cell and the layout of the cell itself. This is followed by a brief description of the process of creating a simulation environment and operations in the TECNOMATIX Process Simulate software. The outcome of this work is a robotic program and a video of simulation demonstrating the given task.
Design of the robotic work cell
Keywords: Siemens; Tecnomatix; Process Simulate; návrh robotického pracoviště; simulace; virtuální zprovoznění; koncový efektor; Siemens; Tecnomatix; Process Simulate; design of robotic workstation; simulation; virtual commissioning; end effector