Nízkopříkonový bezdrátový senzorový uzel s ATMega328 - Klvaňa, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Cílem této semestrální práce je návrh nížkopříkonového bezdrátového senzorového uzlu, jenž bude sloužit k měření teploty, tlaku a vlhkosti. První část se zabývá centrální jed- notkou, která bude shromažďovat a zpracovávat naměřená data. Druhá část je věnována samotnému návrhu bezdrátového uzlu, který je tvořen mikrokontrolérem ATMega328P, třemi senzory (teploty, tlaku a vlhkosti), baterií dobíjenou fotovoltaickým článkem a bez- drátovým modulem. Závěr je stručným shrnutím této práce a nastiňuje postup při řešení navazující bakalářské práce.

The aim of this semestral thesis is to design low-power wireless sensor node, which will be used to measure temperature, humidity and pressure. The first part deals with the central unit, which will collect and process the measured data. The second part is devoted to design for a wireless node that is formed by ATMega328 microcontroller, three sensors (temperature, pressure and humidity), baterry which is charged by photovoltaic cell and the wireless module. Conclusion is a brief summary of this work and outlines follow-up procedure in dealing with the bachelor’s thesis.
Low-power wireless sensor node with ATMEGA328
Keywords: Arduino; ATMega328P; bezdrátový uzel; DHT22; Raspberry Pi; nRF24L01+; senzor; Arduino; ATMega328P; wireless node; DHT22; Raspberry Pi; nRF24L01+; sensor