Pěchovací zkoušky a jejich význam - Sedlák, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
SEDLÁK Ondej: Pchovací zkoušky a jejich význam. Bakaláská práce je vypracována v rámci studia oboru Strojní inženýrství (2301R016), pod záštitou Ústavu strojírenské technologie, Fakulty strojního inženýrství, Vysokého uení technického v Brn. Práce se zabývá zpracováním studie na téma pchovací zkoušky a jejich význam pro strojírenskou praxi. Cílem této literární studie je zhodnocení pchovacích – tlakových zkoušek zejména pro ocelové materiály, které jsou nejvíce používány ve strojírenství. Dále se práce zamuje na porovnání rzných druh pchovacích zkoušek, tles a stroj, u kterých jsou srovnány jejich výhody a nevýhody pro použití v praxi.

SEDLÁK Ondej: A study of upsetting tests and their importance. This bachelor thesis has been written as part of the studies in the field of Mechanical Engineering (2301R016) under the aegis of the Institute of Manufacturing Technology of the Faculty of Mechanical Engineering at the Brno University of Technology. This work deals with the study on the subject of upsetting tests and their importance in the engineering practice. The aim of this literary study is to evaluate upsetting – compression tests, especially in steel materials that are most widely used in the field of engineering. Then the work focuses on the comparison of the various types of upsetting tests, workpieces and machines, and their advantages and disadvantages for the practical use are compared.
A study of upsetting tests
Keywords: Pchovací zkoušky; pchování; tlesa; stroje; výhody; nevýhody; upsettings tests; upsetting; workpieces; machines; advantages; disadvantages