Nástroj pro vlastní tvorbu NFC štítků na platformě Android - Černý, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá bezdrátovou technologií NFC, její podporou na platformě Android a využitím v praxi. Popisuje návrh a implementaci aplikace, která je schopná pracovat s vlastními NFC štítky včetně jejich vytváření, upravování, mazání, a interpretace. Reálné využití NFC štítků spočívá v urychlení a automatizaci běžných úkolů a akcí, které na mobilním zařízení s operačním systémem Android často provádíme. Jedná se např. o akce, jako je změna nastavení, změna vyzváněcího profilu, ovládání hardwaru, spouštění aplikací, inicializace hovoru, odeslání zprávy, apod.

This thesis follows up a wireless technology called NFC, its support on the Android and its use in practice. It describes the design and implementation of the application, which is able to handle own NFC tags, including their creating, editing, erasing and interpretation. The real use of NFC tags consists in speed-up and automation of common tasks and actions, which we often do on Android-powered mobile device. It could be for example: changing of settings, changing of ring profile, controlling hardware, launching applications, initializing a call, sending messages and so on.
Tool for Designing the NCF Tags on Android
Keywords: Android; NFC; Java; tagy; úkoly; mobilní zařízení; mobilní aplikace; Android; NFC; Java; tags; tasks; mobile devices; mobile applications