Aplikace prvků Průmyslu 4.0 ve výrobních linkách - Knápek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Tato bakalářská práce pojednává o možnostech využití prvků průmyslu 4.0 ve výrobních linkách za účelem zlepšení vlastností těchto linek a snížení pracovního vytížení zaměstnanců. Čtenář se v práci kromě úvodního představení pojmů souvisejících s tématem dočte o současném stavu konkrétní linky a návrzích na její úpravu s využitím průmyslu 4.0. Jeden z těchto návrhu je pak v následující části podrobněji zpracován, včetně analýzy rizik a technických výpočtů. Hlavním cílem návrhu je co možná nejvýznamnější zvýšení výkonnosti této linky.

This bachelor thesis deals with the possibilities of using Industry 4.0 elements in production lines in order to improve the characteristics of these lines and reduce the workload of employees. In addition to an introductory presentation of the concepts related to the topic, the reader can read about the current state of a particular line and proposals for its modification using Industry 4.0. One of these proposals is then elaborated in more detail in the following section, including risk analysis and technical calculations. The main objective of the proposal is to increase the performance of this line as significantly as possible.
Application of Industry 4.0 elements in production lines
Keywords: Průmysl 4.0; výrobní linky; klasifikace rizik; výkonnost výrobní linky; potravinářský průmysl; Industry 4.0; production lines; risk classification; production line performance; food industry