Návrh konzoly přední nápravy Forterra - Lorenc, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem konzoly přední nápravy traktoru Zetor Forterra. Cílem práce je návrh a konstrukce 3D modelu konzoly, u kterého bude provedena pevnostní analýza. Na základě této analýzy bude konzola optimalizována dle pevnostních požadavků. Návrh modelu je realizován v programu Pro/Engineer, následné pevnostní výpočty v programu Pro/Mechanica.

This thesis deals with construction proposal of front axle consoles for tractor Zetor Forterra. The aim of this work is to design and construct the 3D console model, which will be put through a solidity analysis. Based on this analysis the console will be optimized according to the solidity needs. The model proposal is realized in the software Pro/Engineer. Following strength calculations are realized in the software Pro/Mechanica.
Design of Front Axle Carrier
Keywords: podvozek; přední zástavba traktoru; konzola přední nápravy; Pro/Engineer; Pro/Mechanica; chassis; front development tractor; console front axle; Pro/Engineer; Pro/Mechanica