Počítačové řízení vývojové zkoušky zbraní - Venhoda, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Diplomová práce se zabývá návrhem zařízení určeného pro vývojové zkoušky zbraní. Práce řeší návrh elektronické části řídící krokový motor, který pomocí mechanického převodu opakovaně iniciuje spoušť testované zbraně. Hlavní částí přípravku je integrovaný obvod DRV8711 určený pro řízení krokových motorů. Tento integrovaný obvod umožňuje řízení mikrokrokováním pro plynulý chod krokového motoru. Další periferií je mikroprocesor PIC32, který řídí právě zmíněný integrovaný obvod a stará se o komunikaci s PC přes rozhraní USB.

The master thesis deals with the design of device used for gun prototypes testing purposes. It aims at electrical part of the design which controls a stepper motor which through mechanical gear initiates trigger of tested prototype periodically. The core of design consists of the DRV8711 integrated circuit which controls a stepper motor. The integrated circuit is using the microstepping driving technique. The main logic of designed device is controlled by PIC32 microcontroller unit which also communicates with PC through USB bus.
Computerized Weapon Live Test
Keywords: test zbraní; kontrolér krokového motoru; mikrokrokování; PIC32; DRV8711; gun testing; stepper motor controller; microstepping; PIC32; DVR8711