Využití distribuovaných a stochastických algoritmů v síti - Yarmolskyy, Oleksandr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou distribuovaných a stochastických algoritmů včetně testování jejich konvergence v sítích. V teoretické části jsou výše uvedené algoritmy stručně popsané, včetně jejich dělení, problémů, výhod a nevýhod. Dále jsou vybrané dva distribuované algoritmy a dva stochastické algoritmy a následně jsou stručně popsané. V praktické části je provedeno jejich porovnání podle rychlosti konvergence na odlišných topologiích sítí v prostředí MATLAB.

This thesis deals with the distributed and stochastic algorithms, including testing their convergence in networks. The theoretical part briefly describes above mentioned algorithms, including their division, problems, advantages and disadvantages. Futhermore, two distributed algorithms and two stochastic algorithms are chosen. The practical part is done by comparing the speed of convergence on various network topologies in MATLAB.
Application of distributed and stochastic algorithms in network.
Keywords: distribuované algoritmy; stochastické algoritmy; konvergence; MATLAB; Bellmanův-Fordův algoritmus; Dijkstrův algoritmus; A* algoritmus; Push-sum algoritmus; distributed algorithms; stochastic algorithms; convergence; MATLAB; Bellman-Ford algorithm; dijkstra's algorithm; A* algorithm; Push-sum algorithm