Jazyky Petriho sítí a jejich akceptory - Pavlů, Igor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá P/T Petriho sítěmi a jazyky Petriho sítí. V práci jsou také uvažovány omega-jazyky a jejich vztak k Petriho sítím. Hlavní náplní práce je navržení akceptoru (rozšířené Petriho sítě) některých tříd jazyků Petriho sítí včetně implementace akceptoru těchto tříd jazyků. V práci jsou popsány algoritmy použité při implementaci (rozlišení typu jazyka, automarické vyhodnocení přijetí řetězce, generování řetězců). Na testech je demonstrována správná funkce akceptoru.

In this document P/T Petri nets and Petri nets languages are described. In this document omega-languages and relationship of omega-languages and Petri nets is also described. Main focus is set on design of acceptor (extended Petri net) of some classes of Petri nets languages and implementation of acceptor of this classes. Algorithms (recognition of language type, automatical accepting of string, strings generating) used in implementation of acceptor are described. Correct function of acceptor is demonstrated on tests.
Petri Net Languages and Their Acceptors
Keywords: Petriho sítě; jazyk Petriho sítě; omega-jazyk; akceptor jazyka; Petri nets; Petri net language; omega-language; language acceptor