Sportovně relaxační centrum - Hrabal, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Tato diplomová práce řeší projekt sportovně relaxačního centra. Tento objekt je umístěn na pozemkách č. 1241/549, 1241/571 v k.ú. Velkých Bílovic. Velké Bílovice jsou menší město v Jihomoravském kraji. Pozemek se nachází na ulici Podivínská ve městě Velké Bílovice. Stavba má dvě nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží. Stavba nabízí tři squashové kurty, posilovna, snack-bar, sauny s masážemi. V celé budově se předpokládá pohyb osob s omezenou schopností pohybu a orientace. Budova je postavena ze zděného systému SUPETHERM HELUZ. Obvodové zdivo je postaveno z keramických tvárnic HELUZ STI 49. Stropy jsou monolitické železobetonové. Střecha je dvojího typu. A to ploché obrácené střechy a tříplášťové šikmé střechy. U šikmé střechy je nosnou konstrukcí dřevěný sbíjený vazník. Objekt není zateplen. Vchodové dveře a okna jsou hliníková.

This diploma thesis solves a project Sports and wellness center. This object is located on land number 1241/549, 1241/571in cadastral office Velké Bílovice. The plot is located on a street Podivínská in Velké Bílovice. Velké Bílovice are smaller town in South Moravia. The building has two floors ane one underground floor. The building is constructed of brick systém SUPERTHERM HELUZ. The perimeter wall is constructed from ceramic blocks HELUZ STI 49. Ceilings are monolithic reinforced concrete. The building offers three squash courts, a fitness center, snack bar, sauna with massage. The entire building is expected movement of persons with reduced mobility. The roof is flat and angled wooden beam. Entrance doors and window are Aluminium
Sports and wellness center
Keywords: Sportovní centrum; squash; snack-bar; posilovna; víceúčelový sportovní sál; finská sauna; suchá sauna; masáže; dřevěný vazník; obrácená střecha; stěnový systém; částečně podsklepený; bezbariérovost; novostavba; terasa; tříplášťová střecha; diplomová práce; prosklená fasáda.; Sports and wellness center; squash; snack-bar; gym; multipurpose sports hall; finnish sauna; dry sauna; massages; wooden beam; flat roof; wall systém; partial basement; new building; diploma thesis; glass facade; terrace.