Rodinný dům s provozovnou - Nosek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Předmětem bakalářské práce je návrh a vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby rodinného domu s provozovnou – projekční kancelář. Objekt je umístěn v západní rozvojové oblasti města Telč. Rodinný dům je navržen pro bydlení čtyř členné rodiny a provozovna je dimenzována pro tři projektanty. Objekt je navržen jako samostatně stojící s dvoupodlažní obytnou částí, která je částečně podsklepená. Na tuto část navazují dvě jednopodlažní části s funkcí provozovny a garáže. Hlavní vstup do objektu a do provozovny je situován na sever, kde se nachází také parkoviště s kapacitou 3 parkovacích míst. Hlavní pobytové místnosti jsou orientovány na jih. Konstrukční systém stavby je navržen ze systému HELUZ. Pro vodorovné konstrukce je použit stropní systém HELUZ MIAKO. Střecha nad obytnou částí je řešena jako sedlová, nad garáží a provozovnou je řešena jako jednoplášťová plochá s vegetací.

The aim of the bachelor thesis is to design and develop of project documentation for realization of a family of four house with an establishment – design office. The building is located in the western part of Telč. The family house is designed for the housing of family of four and establishment is designed for three designers. The building is designed as a separate building with two-storey residential part, which is partly basement. This section is connected with Two single-storey parts with function of the establishment and garage. The Main entrance to the building and to the establishment is situated to the north, where there is also a parking place with a capacity of 3 parking places. The main living rooms are south-facing. The Structural system of the building is designed from the HELUZ system. The HELUZ MIAKO ceiling system is used for horizontal construction. The roof above the residential part is designed as a saddle, above the garage and the establishment is designed as single-layer and flat green roof.
Family house with an establishment
Keywords: Rodinný dům s provozovnou; rodinný dům; projekční kancelář; sedlová střecha; vegetační střecha; suterén; konstrukční systém HELUZ; Family house with an establishment; family house; design office; saddle roof; green roof; basement; structural system HELUZ