Problematika biotického napadnutí ETICS - Těžká, Adéla (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou biotického napadení kontaktních zateplovacích systému ETICS. Teoretická část je zaměřena na jednotlivé složky ETICS a to jak z pohledu materiálů, tak i z pohledu provedení jednotlivých kroků. Dále jsou zde uvedeny organismy, které způsobují biotické napadení fasád. Praktická část zpracovává přehled možností testování odolnosti povrchové úpravy ETICS vůči biotickému napadení, a to jak v laboratorních podmínkách, tak v exteriéru.

This bachelor thesis deals with the issue of biotic attack of ETICS contact insulation systems. The theoretical part is focused on the individual components of ETICS, both from the point of view of materials and from the point of view of individual steps. In addition, there are organisms that cause biotic attack on facades. The practical part deals with the possibilities of testing the resistance of the surface treatment of ETICS against biotic attack, both in laboratory conditions and in the exterior.
The issue of biotic attack of ETICS
Keywords: Fasáda; zateplení; biotické napadení; ETICS; odolnost ETICS; plíseň; řasy; mechy; lišejníky; napadení fasád; Facade; thermal insulation; biotic attack; ETICS; ETICS resistance; mold; algae; moss; lichen; facade attack