Financování pořízení dlouhodobého hmotného majetku - Odvárková, Aneta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na různé varianty financování pořízení osobního automobilu určité společností. Informuje o finanční situaci společnosti, srovnává určité nabídky bankovních institucí a leasingových společností. Cílem práce je posoudit a nalézt optimální způsob nákupu osobního automobilu pro danou společnost na základě dodaných podkladů.

Bachler´s thesis is focused on different ways of financing a purchase of a car by a certain company. It informs about financial situation of the company and compares offers of banks and leasing companies. The objektive of the thesis is to evaluate and find an optimal way of purchasing a car for a specified company on the basis of submitted data.
Financing Purchase of long-term corporeal Property
Keywords: Financování; nákup za vlastní peněžní prostředky; bankovní úvěr; leasing.; Financing; purchase using own financial resources; bank credit/loan; leasing.