Vliv výrobních teplot na obalovně na vlastnosti kameniva - Brtníková, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
V bakalářské práci je popsán jak postup výroby kameniva tak postup výroby asfaltové směsi v šaržové obalovně. Je zde uveden postup zkoušek odolnosti kameniva proti drcení a odolnosti proti zmrazování a rozmrazování. Zkoušky byly provedeny na 3 typech kameniva, které byly teplotně zatěžovány na 110°C, 200°C a 300 °C. Výsledky byly následně porovnány.

The bachelor thesis describes the production process of aggregate and production process of asphalt mixing in batch asphalt mixing plant. There is also mentioned the test procedure of endurance against grind and against freezing and defrosting. The tests were did on 3 types of rocks, which have been burdened by temperature on 110 °C, 200 °C and 300 °C. Then were the results compared.
Influence of the mixing plant manufacturing temperatures on the properties of aggregates
Keywords: Kamenivo; teplota; vlastnosti; mechanické a fyzikální vlastnosti kameniva; odolnost proti drcení; odolnost proti zmrazování a rozmrazování; sušící buben; hořák; šaržová obalovna; kontinuální obalovna; součinitel LA; procentní úbytek hmotnosti; žula; moravská droba; Rock; temperature; properities; mechanical and physical properities of rock; endurance against grind; endurance against freezing and defrosting; dryer drum; turner; batch asphalt mixing plant; continuous asphalt mixing plant; coefficient LA; percentage weight loss; granit; moravian greywacke