Řízení rizik spojených s implementací konkrétní změny ve vybraném podniku - Malý, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku řízení rizik v podniku HUTIRA a následné implementaci konkrétní změny ve společnosti. Impulzem pro změnu bylo přetížení projektového a výrobního oddělení. V první části práce jsou vysvětleny teoretické pojmy, které se vztahují k problematice. V rámci druhé části práce je provedena analýza firemního prostředí. Výsledkem je sestavení konkrétního návrhu na změnu za pomocí vybraných metod projektového řízení a Lewinova modelu.

The thesis focuses on the issue of risk management in the company HUTIRA and the subsequent implementation of a specific organizational change. The impulse for the change was the overload of the project and production departments. The first part of the thesis explains theoretical concepts related to the topic. The second part contains an analysis of the company's environment. The outcome is a concrete change proposal developed using selected project management methods and Lewin's change model.
Risk management associated with the implementation of a specific change in the selected company
Keywords: řízení rizik; projektové řízení; Lewinův model; implementace změny; hrozba; SLEPTE analýza; PERT analýza; nákladová analýza; risk management; project management; Lewin's model; change implementation; threat; SLEPTE analysis; PERT analysis; cost analysis