Vibrace rovinných desek - Zajac, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Táto diplomová práca je zameraná na problematiku vibrácií rovinných dosiek. Obsahuje výpočtové a experimentálne prístupy využívané pri stanovení vlastných tvarov a vlastných frekvencií rovinných dosiek. V tomto dokumente sú vzájomne porovnávané analytické, numerické a experimentálne výsledky modálnej analýzy výhradne voľného uloženia obdĺžnikovej rovinnej dosky. V práci je taktiež zahrnuté vynútené kmitanie s harmonickým budením, ako nadväznosť na získané výsledky z modálnej analýzy.

The diploma thesis is focused on vibration of the planar plates. It includes the computational and experimental approaches used to determine the mode shapes and frequencies (eigenvalues) of planar plates. This paper compares the analytical, numerical and experimental results of the modal analysis specifically the free-standing rectangular planar plate. The work also encompasses forced oscillation with harmonious excitement as a continuation of the obtained results from modal analysis.
Flat Plates Vibrations
Keywords: Vibrácie; rovinné dosky; vlastné tvary; vlastné frekvencie; uloženie dosky; harmonická analýza; Vibration; planar plates; mode shapes; mode frequencies; laying of the plate; harmonic analysis