Automatická expoziční jednotka pro výrobu DPS - Blahút, Jozef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Táto diplomová práca za zaoberá problematikou rýchlej a kvalitnej prototypovej výroby dosiek plošných spojov pre potreby mechatronického laboratória. V rámci práce bol navrhnutý a vytvorený prototyp zariadenia spolu s ovládacím softvérom, ktorý za pomoci DLP projektora a manipulačného zariadenia umožňuje v pomerne krátkom čase vyrobiť dosku plošných spojov.

This diploma thesis deals with the issue of fast high-quality prototype production of printed circuit boards for the needs of the mechatronics lab. Within the scope of this thesis a prototype machine was proposed and created together with control software, which by the help of DLP projector and two stage axis allows to produce printed circuit board in relatively short period of time.
Automatic exposure unit for PCB production
Keywords: DLP; DPS; expozičná jednotka; bezmasková litografia; Arduino; GRBL; krokový motor; A4988; DRV8825; DLP; PCB; exposition unit; maskless lithography; Arduino; GRBL; stepper motor; A4988; DRV8825