Návrh SFN a MFN sítí vysílačů DVB-T - Dostal, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena do problematiky návrhu jednofrekvenčních SFN (Single Frequency Network) a vícefrekvenčních MFN (Multi Frequency Network) sítí vysílačů pro digitální televizní vysílání podle standardu DVB-T. Práce se ve své úvodní části zabývá teoretickým popisem transportního toku MPEG-2 TS a základních parametrů vysílacích sítí, vysílačů a přenosové cesty. V praktické části projektu jsou uvedeny základní parametry programového balíku pro návrh vysílacích sítí RadioLab, RadioBase a Sítě SFN a zobrazení výsledků na digitální mapě terénu a morfologické mapě. V rámci řešení práce byly vytvořeny modely pokrytí celého území ČR digitálními vysílači, pro sítě 1-4 podle stavu v polovině roku 2008. Dále je zde přiblíženo vládní nařízení ČR o plánu přechodu z analogového na digitální pozemní televizní vysílání.

Bachelor’s thesis is focused on SFN (Single Frequency Network) and MFN (Multi Frequency Network) networks design in digital television broadcasting based on DVB-T standard. First part of the thesis is focused on the theoretical description of the MPEG-2 transport stream and basic parameters of broadcasting network, transmitters and transmission path. In practical part are introduced basic parameters of a software package for broadcast network design in RadioLab, RadioBase and Sítě SFN, and results displayed on the digital terrain map and morphologic map. Within solution of this thesis was created signal coverage model of digital transmitters in entire area of Czech Republic, so called networks no.1-4, according to its status in spring 2008. Next is focused on government order about convert from analog to digital video broadcasting terrestrial.
SFN and MFN networks design in DVB-T
Keywords: digitální televize; síť SFN; síť MFN; vysílač DVB-T; DVB; DVB-T; RadioBase; RadioLab; digital television; SFN network; MFN network; DVB-T transmitter; DVB; DVB-T; RadioBase; RadioLab