Vývoj GPS sledovacího zařízení pro specifické potřeby turistického oddílu - Němečková, Karolína (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Bakalářská práce se věnuje vývoji sledovacího zařízení pro specifické potřeby turistického oddílu. První část shrnuje dostupné výrobky na trhu a technologie pro vytvoření takového zařízení. Druhá část popisuje návrh, ze kterého plyne přesná funkce vysílače i přijímače. Dále pojednává o vybrané elektronice, návrhu desek plošných spojů, implementaci kódu a zhotovení obalů. Pro demonstraci funkce jsou provedeny testy bezdrátové komunikace, charakteristiky vybíjení a spotřeby zařízení.

This Bachelor thesis focuses on the development of a GPS tracking device for specific needs of tourist club. First part summarizes available products on the market and technologies which can be used for creating such a device. The second part describes the concept, which outlines the exact function of the transmitter and receiver. It follows by describing selected electronics, printed circuit board design, program implementation and the manufacturing of enclosures. To demonstrate the functionality, tests of wireless communication, discharge characteristics and device consumption are performed.
Development of a GPS tracking device for the specific needs of a tourist club
Keywords: sledovací zařízení; turistický oddíl; LoRa; GPS; nabíjení; QR kód; Arduino; tracking device; tourist club; LoRa; GPS; charging; QR code; Arduino