Optimalizace technologických parametrů vstřikování plastového dílce - Hamáček, Richard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tento projekt se zabývá optimalizací vstřikovacího procesu plastového tělesa světlometu pro projekt DCW 204 Mopf halogen. Cílem práce je dosáhnout kratšího vstřikovacího cyklu při dodržení požadované jakosti plastového dílce. Optimalizace proběhne na základě modifikace času dotlaku taveniny v nástroji. Sleduje se deformace v ose X v nejproblémovějších bodech tělesa užitím bezdotykové optické technologie měření ATOS III Triple Scan. Dále byla využita simulační analýza vstřiku pro predikci deformace plastové dílce do odformování při všech zvolených časech dotlaků. Na základě takto získaných dat bylo možno provést porovnání predikované deformace do odformování a deformací reálnou na tělese po odformování. Na základě získaných dat v různých časových intervalech byl sledován průběh deformace v závislosti na čase.

This project is dealt with optimalization of moulding procedure of plastic housing of headlamp for project DCW 204 Mopf halogen. The aim is reach a shorter injection moulding cycle time with keeping of claim quality of plastic part. Optimalization will be done based on modification of moulding pressing time. We observe warpage in axis X in the most problematical points of housing by using of contactless measuring optical technologie ATOS III Triple Scan. Simulation analysis for injection moulding was used for prediction of housing warpage up to unforming in every chosen moulding pressing time. According to reaching data in this way comparison of predicted warpage was able to done up to unforming time and real warpage of housing after unforming. According to reaching data in a different period of time warpage of housing during time flowing was observed.
Optimization of technological parameters of injection plastic parts
Keywords: těleso světlometu; deformace; světlomet; vstřikování; optimalizace; optická; Moldflow; housing; warpage; headlamp; injection; optimalization; Moldflow