Nástroj pro snazší zabezpečení počítačů s OS Linux - Barabas, Maroš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Účelem práce je příblížit čtenáři nové přístupy při zjištování a odstraňování zranitelností v oblasti počítačové bezpečnosti a navrhnout nový systém na zlepšení bezpečnosti v počítačích s operačním systémem Linux. Tento systém má za úkol analyzovat vzdálené operační systémy a odhalit tím zranitelná místa, které můžou být následně odstraněné aplikováním existujících bezpečnostních standardů.

The purpose of this thesis is to explain new approaches to scanning and locking vulnerabilities in computer security and to design a new system to improve security of computers running the Linux operating system. The purpose of this system is to analyze remote operating systems and detect and lock down vulnerabilities by existing security standards.
A Tool for Easily Securing Computers with Linux
Keywords: bezpečnost; správa; diagnostika; zranitelnost; Lock Down; NIST; DISA; STIG; MITRE; G2; Red Hat; SCAP; CVE; CCE; CVSS; OVAL; XCCDF; security; administration; analysis; vulnerability; Lock Down; NIST; DISA; STIG; MITRE; G2; Red Hat; SCAP; CVE; CCE; CVSS; OVAL; XCCDF