Správa filtrování e-mailů v Roundcube - Španěl, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Cílem této práce je vytvořit zásuvný modul pro webmail Roundcube, který umožňuje správu filtrování příchozí pošty a automatické oznamování nepřítomnosti, přičemž pro samotné filtrování je využit nástroj Procmail. V práci je dále prozkoumán způsob generování těchto filtrů/oznamování nepřítomnosti a jejich ucelené prezentace uživateli v rámci Roundcube. Výsledkem práce je funkční zásuvný modul a popis zajímavých pasáží z jeho implementace.

The aim of this work is to create a plug-in for the Roundcube webmail, which allows the management of filters for incoming mail and automatic absence notification, where the Procmail tool is used for the filtering itself. The work also examines how to generate these filters and report the absence and their comprehensive presentation to the user within the Roundcube. The result of the work is a functional plug-in module and a description of interesting passages from its implementation.
Email Filtering Administration in Roundcube
Keywords: Procmail; Roundcube; poštovní filtr; zásuvný modul; PHP; open source; webmail; automatická odpověď; Unix; Procmail; Roundcube; mail filter; plugin; PHP; open source; webmail; automatic reply; Unix