Studium změny vlastností perovskitovských fotovoltaických článků za dobu jejich života - Dvořák, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Práce pojednává o problematice perovskitových solárních článků. V úvodu se zabývá historií solárních článků, následně se věnuje jejich generacím, principu a také veličinám měřeným u fotovoltaických článků. V další části se práce zabývá perovskity, jejich vlastnostmi a strukturou. Navazuje část o perovskitových solárních článcích. Poslední část je věnována experimentům provedeným na vzorcích perovskitových solárních článků.

The thesis discusses the problematics of perovskite solar cells. The introduction deals with the history of the solar cells as the next part is dedicated to generations of them as well as to their principle and the variables measured in photovoltaic cells. The next part deals with perovskites, their properties and structure. Later the part about perovskite solar cells follows. The last part is dedicated to experiments which were executed on samples of perovskite solar cells.
Characterization of the perovskit photovoltaic cells
Keywords: Fotovoltaický článek; perovskit; struktura; účinnost; výkon; intenzita záření; frekvence.; Photovoltaic cell; perovskite; structure; efficiency; power; light intenzity; frequency.