Akustické zkušební komory - Gajdoš, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Cílem této bakalářské práce je podat ucelený přehled o funkci, stavbě a využití akustických zkušebních komor na území České Republiky s jejich dostupným technickým popisem a kontaktem na tyto zařízení, doplněný vymezením budoucího vývoje.

The aim of this work is to give a comprehensive overview of the function, construction and use of acoustic test chambers in Czech Republic with the available technical descriptions and contacts of these devices, supplemented by the definition of the future development.
Acoustic test chambers
Keywords: Akustické komory; bezdozvukové komory; dozvukové komory; hluk; zvuk; aktivní tlumení; Acoustic chambers; anechoic chambers; reverbation chambers; noise; sound; active damping