Studie křižovatky na ulici Kníničské u Unihobby v Brně - Duda, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Předmětem diplomové práce je návrh křižovatky na ulici Kníničské u Unihobby v Brně. Stávající upořádání je nepřehledné, kapacitně nevyhovující a křižovatka je místem častých dopravních nehod. Řešení obsahuje bezkolizní průjezd na hlavní komunikaci a tramvajové trati. Zajištěna je návaznost na dopravní infrastrukturu, včetně pěší a cyklistické dopravy. Součástí práce je dopravně-inženýrské posouzení, vyhodnocení nehodovosti a odhad stavebních nákladů.

The subject of the diploma thesis is the design of the intersection at the Kníničská street by Unihobby in Brno. The current arrangement is inconspicuous, capacitively inadequate and the intersection is a place of frequent traffic accidents. The solution includes a collision-free transit on the main road and the tram line. Traffic is linked to transport infrastructure, including pedestrian and bicycle transport. Part of the thesis is a road engineering assessment, an accident evaluation and an estimate of construction costs.
Study of the junction on Kníničská street near Unihobby in Brno
Keywords: Okružní křižovatka; mimoúrovňová křižovatka; Unihobby; silnice II/384; kapacita; stavební náklady; Roundabout; over-level junction; Unihobby; road II/384; capacity; construction costs